Aktuellt våren 2018

Inför 2018 gjorde jag en förändring i mitt uppdragstagande som innebär att jag från med januari har en fast anställning på företagshälsovården Previa. Jag har kvar min frilandsdel och för dig som kund är skillnaden liten, omfattningen på Previa är ungefär densamma som jag tidigare hade som konsult för dem och jag fortsätter även på min frilansdel inom samtliga tidigare områden. Några av de saker jag arbetar med under våren beskriver jag här nedan, som vanligt tillkommer det säkert en del och listan på olika uppdrag kan göras lång.

Inom idrottsområdet har jag sedan i höstas två spännande uppdrag i fokus. På uppdrag av Danssportförbundet utvecklar jag deras ledarutbildning inom barndans, en utbildning som de tidigare saknat. Uppdraget innebär att bygga utbildningen från grunden, ta fram utbildningsmaterial och att genomföra en första pilotutbildning. Till min hjälp har jag en härlig referensgrupp som är proffs på dans. Det andra  spännande uppdraget är att på uppdrag av Riksförbundet Attention och deras projekt Idrott för Alla utveckla en tre timmar lång utbildning på området inkluderande ledarskap vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Utbildningen kommer när den är klar att genomföras i regi av Sisu Idrottsutbildarna i hela landet och det känns verkligen viktigt att vi inom idrotten blir bättre på att möta olika behov. Självklart kommer jag också hålla olika utbildningar på detta tema. Sedan tidigare sitter jag i referensgruppen för projektet och det kommer jag att fortsätta göra.

Mina uppdrag inom vårdutveckling fortsätter på många olika håll. Jag gör bland annat processledningsuppdrag för olika kliniker som vill utveckla sina arbetssätt. Varje klinik har sina förutsättningar och det gäller att hitta det som är optimalt på varje ställe, samtidigt som vi tar hänsyn till exempelvis nationella riktlinjer. Jag har också flera utbildningsuppdrag, både i Sverige och utomlands, på temat bemötande, kommunikation, motivationshöjande patientarbete och levnadsvanor. I februari åker jag till exempel till Danmark för att genomföra workshops för danska hudsjuksköterskor och i maj kommer jag att träffa neurologer för att samtala om hur vi med rätt kommunikation kan påverka patienterna.

Ett av de mer spännande kundprojekt som jag nu arbetar med är inom ramen för Previa. Här har jag den lyxiga förmånen att nästan varje vecka vara på plats hos ett kundföretag och genomföra kurser och föreläsningar för de anställda. Exempelvis kommer jag under våren att hålla en kurs i mindfulness, en kurs på temat återhämtning och en kost- och motionsgrupp. Alla delar är inom ramen för ett hälsoprojekt som inleddes 2017 med en kartläggning. Förhoppningen är att vi i slutet av våren ska kunna se tydliga förbättringar i de anställdas hälsa, och förhoppningsvis även kunna se den ekonomiska vinsten i satsningen. Det får jag säkert anledning till att återkomma om i bloggen.

I mitt liv på Stödlinjen tar jag ett steg bakåt och kommer inte längre själv att sitta i samtal med klienter. Istället fokuserar jag på handledning och att strukturera upp rutiner och arbete ytterligare. Det innebär att jag fortsätter att arbeta med motiverande samtal, men under våren främst som handledare.

 

"Jag ville tacka för en otroligt rolig och bra föreläsning i torsdags! I dag hade vi match och alla närvarande föräldrar stod och pratade om föreläsningen. Du så många tänkvärda saker."

– FÖRÄLDER TILL INNEBANDYSPELARE, KOSTFÖRELÄSNING

"Tack för en mycket bra kurs med bra balans och väl planerad och genomförd. Du passar fantastiskt bra i rollen som kursledare med styrkan i att entusiasmera, skapa utrymme och sätta gränser. Lysande!"

– KURSDELTAGARE PATIENTUTBILDNING FÖR PSORIASISSJUKA

"Anjas engagemang och kunskap gjorde dagen mycket intressant och lärorik.”

– Deltagare utbildning i patientbemötande inom beroendevård
Hälsa för kropp och knopp