Aktuellt hösten 2018

Att sitta mitt i sommaren och blicka fram emot hösten 2018 ger mig en mängd blandade känslor. Jag skulle gärna stanna tiden för att kunna sitta kvar ännu längre på min härliga balkong, samtidigt finns det många roliga uppdrag på gång under hösten som jag ser fram emot att både påbörja och fortsätta. Under hösten kan jag se både nya, gamla och nygamla uppdrag och samarbetspartners i kalendern, några av dem nämner jag här.

Motiverande samtal

En nyhet är att jag i höst tillsammans med Inda Utbildning kommer att erbjuda grundutbildning i Motiverande Samtal. Den första utbildningen går november och är tre dagar lång. Det känns otroligt roligt och inspirerande att få arbeta så länge och intensivt med samma kursdeltagare efter att i flera år framför allt utbildat på kortare utbildningar och inspirationsdagar. Indas utbildningar kan också genomföras som uppdragsutbildningar, så ta gärna kontakt med dem eller mig för att få veta mer.

Jag kommer fortsätta som handledare och metodutvecklare på Stödlinjen, som arbetar med råd och stöd till personer med spelproblem och deras anhöriga. Sedan flera år handleder jag där rådgivarna både i Motiverande samtal och i klientärenden. Dessutom kommer jag ha flera uppdrags-workshops, både inom socialtjänsten och gentemot specialistsjukvården inom just metoden motiverande samtal.

Idrott, idrott, idrott

Ett par uppdrag med utbildningsutveckling inom idrotten ligger också i kalendern. Sedan förra hösten samarbetar jag med Danssportförbundet och utvecklar deras ledarutbildning inom barndansområdet. Det första utbildningen genomfördes i mars 2018, nu ska utbildningen finslipas, vi ska utveckla mer utbildningsmaterial till deltagarna och i november är det dags för nästa utbildning, ytterligare två inspirerande dagar med dans och ledarskap på schemat. Ett nygammalt uppdrag i samma riktning gäller Alla kan gympa som är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Under våren har de påbörjat arbetet med en ny och mer omfattande ledarutbildning och under tidig höst kommer jag att slutföra detta arbete och utbilda de kommande ledarutbildarna. Utifrån ett folkhälsoperspektiv är just detta mitt kanske allra viktigaste uppdrag i höst, trygg och säker idrott med kunniga ledare för alla med en funktionsnedsättning behövs eftersom personer med funktionsnedsättning som grupp tillhör de som rör sig allra minst i Sverige. Riksförbundet Attentions projekt Idrott för Alla, där jag sitter i referensgruppen, går in på tredje och sista året och här ska vi nu sprida goda kommunala exempel på hur så väl skolidrott, fritidsaktiviteter och föreningsidrott kan vara inkluderande för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Utbildningen om inkluderande ledarskap för idrottsledare är klar och finns nu hos SISU Idrottsutbildarna runt om i landet.

Processledning inom sjukvården

Flera av mina andra uppdrag löper på, inom vårdutvecklingsområdet har jag till exempel just nu fem kliniker runt om i Sverige där jag har ett processledaruppdrag. Två av klinikerna är snart i mål med implementering av sina nya arbetssätt, två är mitt uppe i sitt strategiarbete, och en av klinikerna ska sätta igång sitt arbete i augusti. Det som fascinerar mig mest är nog att jag fortfarande inte har träffat en klinik med exakt samma förutsättningar som någon annan. Allt ifrån vilka ekonomiska styrsystem som gäller i landstinget, hur eventuella vårdval ser ut, resurstillgången inom olika personalgrupper och inte minst hur många patienter som finns i upptagningsområdet påverkar hur en bra strategi för teamarbete runt patienten ser ut. Inom psoriasisområdet, där jag arbetar mest, har Socialstyrelsen under 2018 publicerat de allra första, preliminära riktlinjerna för behandling, och det kommer så klart sätta ljuset ännu mer på hur vården är organiserad.

Mer  hälsa och arbetsmiljö

Hos Previa ligger jag i uppstarten med flera större hälsosatsningar hos kunder, och har också flera andra kunder där vi kontinuerligt resonerar om bästa strategi för att fortsätta främja hälsa och förebygga ohälsa hos medarbetarna. För mig är det oerhört viktigt att hjälpa mina kunder att koppla valet av insatser till hur företaget faktiskt får tillbaka sina satsade pengar genom friskare medarbetare. Tyvärr möter jag en hel del kunder som exempelvis ser sina hälsoundersökningar som rena personalförmåner och väljer att blunda för möjligheten att utifrån de samlade resultaten göra affärsmässigt strategiska val där de skapar så väl hållbara medarbetare som hållbara organisationer. Än finns det saker kvar att göra inom HR och personalhälsa.

När jag skriver detta, i mitten av juli, är första halvan av hösten redan helt fullbokad och den andra halvan börjar bli detsamma, särskilt med hänsyn till uppdrag som ännu inte är spikade men som ligger och bubblar i mailkorgen. Jag har börjat ta emot bokningar för 2019, så tveka inte att höra av dig idag om du tror att jag kan hjälpa dig och din organisation med hälsofrämjande verksamhetsutveckling av något slag.

Du kan skicka uppdragsförfrågningar till mig via studier.se, jag finns med som föreläsare hos Blixtin, samarbetar med SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, Inda och Attention Utbildning. Självklart kan du också höra av dig direkt till mig om du vill undersöka möjligheten till samarbete.

"Jag ville tacka för en otroligt rolig och bra föreläsning i torsdags! I dag hade vi match och alla närvarande föräldrar stod och pratade om föreläsningen. Du så många tänkvärda saker."

– FÖRÄLDER TILL INNEBANDYSPELARE, KOSTFÖRELÄSNING

"Tack för en mycket bra kurs med bra balans och väl planerad och genomförd. Du passar fantastiskt bra i rollen som kursledare med styrkan i att entusiasmera, skapa utrymme och sätta gränser. Lysande!"

– KURSDELTAGARE PATIENTUTBILDNING FÖR PSORIASISSJUKA

"Anjas engagemang och kunskap gjorde dagen mycket intressant och lärorik.”

– Deltagare utbildning i patientbemötande inom beroendevård
Hälsa för kropp och knopp