Aktuellt hösten 2017

Mitt frilansande fortsätter med flera olika uppdrag och olika anställningsformer. Jag kombinerar timanställningar med olika typer av faktureringsuppdrag, ett par mer omfattande uppdrag och ett antal kortare.

På arbetsmiljöområdet kommer jag via Previa ha ett projektledaruppdrag på en arbetsplats som övergår till Aktivitetsbaserat arbetssätt. Jag ansvarar för Change management, dvs jag ska skapa förutsättningar för medarbetarna att kunna få till nya vanor och arbetssätt. Dessutom är en stor del av mitt uppdrag att förmedla information och hantera frågor och oro som dyker upp. Projektet avslutas vid årsskiftet vilket innebär att jag kommer ha en arbetstopp i de första åtta veckorna efter semestern och därefter tar projektet allt mindre av min tid.

Jag har också flera spännande hälsosatsningar på gång hos olika kunder via Previa. Fokus och ingång skiljer sig lite åt, men alla satsningar handlar om att på ett långsiktigt sätt få mer välmående personal och att bygga en struktur runt satsningarna så att det inte blir några one time-happenings. Jag kommer att ha en ny kurs på temat Återhämtning hos kund, och självklart tillkommer det också korta insatser i form av föreläsningar och workshops hos olika kunder.

Självklart fortsätter jag också med utbildningen av hälsocoacher via STAR, Personalföreningen för medarbetare inom Stockholm Stad. Jag har nu utbildat deras hälsocoacher i tio års tid och det är spännande att se att deras inställning till sitt uppdrag likaväl som vem som väljer att bli hälsocoach har skiftat en del under årens lopp.

Totalt sett kommer en mindre del av min arbetstid gå till beroendeområdet i höst då ett par av mina uppdrag är avslutade. Jag fortsätter på Stödlinjen som rådgivare, handledare och med verksamhetsutveckling. Stödlinjen arbetar med råd och stöd till personer med spelproblem och dess anhöriga. Under våren påbörjade vi ett utvecklingsarbete runt vårt arbete med anhöriga och detta fortsätter i höst.

Inom idrottsspåret rullar det mesta på, en mängd olika utbildningsuppdrag via Stockholmsidrotten och ett antal teori-utbildningar för Gymnastikförbundet kommer jag också att hinna med. För Gymnastikförbundets räkning är jag också involverad i Alla Kan Gympa, och har sedan början av 2017 ansvarat för att se över verksamheten och organisationen för att den ska kunna bli ännu bättre. Det operativa ansvaret är nu överlämnat till det nationella kansliet, men ett par aktiviteter ska genomföras i höst innan mitt uppdrag är helt avslutat.

Gällande psoriasis och vårdutveckling så planeras jag för en Psoriasisskola i samarbete med Psoriasisförbundet i Östergötland under oktober och november och därutöver har jag ett par processledningsuppdrag på olika hudkliniker runt om i Sverige som ska följas upp eller avslutas. Spännande är att jag i höst ska dra igång med en process inom barnreumatologi, ett terapiområde som jag inte själv kan så mycket om men säkerligen kommer att lära mig en hel del om när jag leder arbetsgruppens process kring verksamhetsutvecklingsfrågor.

Dessutom ska jag själv på MINT Forum, en internationell konferens på temat motiverande samtal. Det känns oerhört spännande att få ägna flera dagar åt att fördjupa mig i olika aspekter av samtalsmetoden och ta med mig nya insikter hem till handledning och utbildning, samt så klart mitt eget klientarbete.

 

Utöver detta tillkommer säkerligen en del mindre uppdrag, och ett antal lösa förfrågningar finns också på projekt som kan startas under hösten och fortgå in i 2018. Är du nyfiken på att se hur jag kan samarbeta med dig och din organisation?

"Jag ville tacka för en otroligt rolig och bra föreläsning i torsdags! I dag hade vi match och alla närvarande föräldrar stod och pratade om föreläsningen. Du så många tänkvärda saker."

– FÖRÄLDER TILL INNEBANDYSPELARE, KOSTFÖRELÄSNING

"Tack för en mycket bra kurs med bra balans och väl planerad och genomförd. Du passar fantastiskt bra i rollen som kursledare med styrkan i att entusiasmera, skapa utrymme och sätta gränser. Lysande!"

– KURSDELTAGARE PATIENTUTBILDNING FÖR PSORIASISSJUKA

"Anjas engagemang och kunskap gjorde dagen mycket intressant och lärorik.”

– Deltagare utbildning i patientbemötande inom beroendevård
Hälsa för kropp och knopp