Jag har blivit med stegräknare…

27 maj, 2013

… igen! Stegräknare är inget nytt i mitt liv, jag har flera i hallbyrån och har arrangerat ett antal stegtävlingar under åren. Det som är nytt i mitt liv är att jag för första gången faktiskt har varit en vanlig deltagare i en stegtävling. Och trots att jag tycker att jag har ganska bra koll på hur mycket, och ibland lite, jag rör mig så är det något fascinerande med de digitala siffrorna som nu uppenbarar sig vid min höft.

Idag konstaterade jag att något uppenbarligen har förändrats de sista åren. Jag vet att jag sist jag hade en stegräknare i det vanliga livet (och inte bara när jag turistade i främmande stad) så fick jag med lätthet ihop de 10 000 steg som vi rekommenderas att ta varje dag. Om jag dessutom la på träningspassen så blev det ibland det dubbla. Nu inser jag att siffrorna ofta stannar på cirka 2000 steg för lite framåt kvällskvisten, och jag hör mig själv säga ”men idag kan den inte ha mätt alla steg, jag har ju gått jättemycket”. Det är en ganska intressant kunskap jag får om mig själv. Det mest spännande är nämligen att jag kommer på mig själv med att göra val som jag är medveten om att jag inte skulle göra om det inte hade varit för siffran på höften.

Jag kanske är lättlurad, eller så är jag bara så lat att jag hela tiden behöver bli påmind om varför det är bra att gå istället för att ta tunnelbanan, just denna gång. Trots att det regnar  väljer jag promenaden istället för bussen, jag tar trapporna trots att ryggsäcken egentligen är ganska tung och jag går ut på en extra promenad när det inte står femsiffrigt på tavlan när jag kommer hem. Många av valen sker i vardagen, fem minuters promenad som ger mig stegen jag behöver för att må bra! Jag inser också att jag under de sista åren lagt till mig med små ovanor, min bild av mig själv som relativt vardagsaktiv rämnar sakta med säkert, men efter nästan tre veckor med stegräknaren börjar jag bygga upp bilden av mig själv igen. Nog kommer stegräknaren att få sitta kvar på höften en bra bit efter att tävlingen är avslutad, om det är så lätt att få mig att gå de extra stegen så är det en ganska liten insats. Hur jag än vänder på det så är ju stegen bara för min egen skull, och jag är värd det allra bästa.

Anja

Ps Vet du hur många steg du går per dag, på riktigt?